MTB-træning er en god forberedelse til ski-sæsonen. Du træner de store muskelgrupper, koordination, reflekser og balance.

Vi udnytter de gode MTB forhold vi har i Vejle, så vi træner både i Søndermarksskoven, Nørreskoven, Uhrhøj/Grejsdalen og Jelling skov. Vi kører på små og store skovstier afhængigt af vejr og føre, men vi kører også landevej, som eksempel turen til Jelling skov eller hvis skoven er for våd om vinteren, men landevejsturen bliver krydret med mange højdemeter.

Vi er en blandet flok af nybegyndere og øvede, så der er plads til alle der har lyst til at udfordre MTB. Du skal selv have cykel og andet udstyr, specielt et godt lys i vinterhalvåret, så du kan se i skoven.

Hel års træning: Stort set hver mandag kl. 17:00, hvor vi aftaler mødested og rute fra gang til gang.

Sommer træning: Når ski gymnastikken stopper midt i marts, er MTB en fast del af sommer aktiviteterne, hvor vi mødes hver torsdag kl. 18:30 fra P-plads Ibæk Strandvej (is huset), eller fra jernbanebroen på Toldbodvej kl. 17.55. Her kører vi i skovene omkring Munkebjerg. Vi kører frem til september, hvor skigymnastikken starter igen.

 

2018 har været et godt MTB år. Vinteren var rimelig tør, så selv om vi havde aftalt at køre på store stier, så endte vi ofte på små snørklede stier, der dog også ind imellem kunne være rimelig glatte af ler og mudder. Sommeren har været ekstrem som alle ved, med rigtig meget varme og tørt vejr og dermed også mange tørre ture på gode stier. Nørreskoven er der ved at være mange gode spor, helt ud til "Polaker" skoven. Sønderskoven er ved at få anlagt nyt spor. Det meste af sporet er blåt og anlagt på den flade top, men aligevel kan vi alle få pulsen op, når vi tonser ud af det snørklede spor, hvor der er lavet mange små knolde. Så vi har mulighed for rigtig mange gode ture. Vi er oppe på at være 3 damer og 4 mænd i vores trofaste trup, så det er rigtig godt.

2017 startede for mit eget vedkommende i marts måned som ny MTB'er og jeg var kun med på sommertræning om torsdagen som foregik i Munkebjerg skovene. Her er der gode lange bakker, og varieres ved at vi kører på begge sider af landevejen. Sommeren var meget fugtig og dermed også en fugtig skovbund ind i mellem. Efter sommerferien kom jeg også med på mandags holdet, hvor vi har kørt hele vinteren. Efter at have investeret i godt lys, så er det faktisk meget fint at køre i skoven om vinteren. Hen over efteråret og op mod jul var der dog en del fugt i skovbunden, som godt kunne drille og give meget glatte spor. Vi kørte ofte til Jelling, da der er en god bakket tur derud og skoven er lidt mere tør end her i Vejle, men selv her blev det ret fugtigt til slut. Vi var fast 5 mand i truppen og alt i alt en god sæson.

 


TILMELD


Explore Smarty